Κυριακή 7 Απριλίου 2013

"Μια χούφτα κλειδιά.."

Οι γονείς μου δεν είχαν ποτέ χρήματα για να αποκτήσουν δικό τους σπίτι. Η φτώχεια, η ορφάνια και το μεροκάματο δεν το επέτρεψαν. Στ΄ αυτιά μου έχω τον αναστεναγμό της μαμάς μου κάθε φορά που ήταν να μετακομίσουμε.. "ααχ! δε μας λυπήθηκε ο Θεός..." ένα αχ βουτηγμένο στην πίκρα ναυαγισμένων ονείρων.

Από το πρώτο σπίτι δε θυμάμαι πολλά, μόνο πως κοιμόμουν σ΄ ένα μπαουλοντίβανο με την αδερφή μου και πως όταν αρρώσταινα μ΄επισκέπτονταν η πρόγιαγιά μου. Φορούσε ένα μαύρο μαντήλι στα λευκά της μαλλιά , μου΄ φερνε κάτι διάφανα καλαμάκια  με χρωματιστή τρούφα και με "ξεμάτιαζε".
Βύθιζε σ΄ ένα ποτήρι νερό, ένα μικρό σχοινάκι που χε πάνω του ένα κοχύλι ένα σταυρουδάκι και γαλάζιες χάντρες. Με τις ψιθυριστές προσευχές της και τις μπουρμπουλήθρες που δημιουργούνταν, έφευγε το "μάτι", η αρρώστια όλα τα κακά... Ναι, αυτό θυμάμαι έντονα από κείνο το σπίτι, τη γιαγιά  που΄χε ένα ζευγάρι υγρά μάτια στο χρώμα της στάχτης...

Στο επόμενο σπίτι, θα΄μουν πέντε χρονών, οι μνήμες είναι περισσότερες. Αποκτήσαμε παιδικό δωμάτιο, με ξεχωριστά ντιβάνια και μια κούνια, μιας που΄χε προστεθεί κι άλλο μέλος στην οικογένεια, η μικρότερη αδερφή μου. Στη μικρή αυλή του είχαμε κοτέτσι και πολλές γάτες που βολτάριζαν. Εκεί καλούσα την Εύση ,την πρώτη μου φίλη για παιχνίδι...βγαίναμε στη γειτονιά, χτίζαμε "σπιτάκια", παίζαμε τον  "μπακάλη", και μοιραζόμασταν σακουλάκια με γαριδάκια "Μπόζο".
Μετακομίσαμε σε μακρινή περιοχή κι έτσι έχασα την Εύση...

Το νέο σπίτι βρίσκονταν σε μια άκρη της πόλης, δίπλα σ΄ ένα δασάκι και το θυμάμαι μονίμως παγωμένο. Οι άγριοι χειμώνες μας έκαναν να τουρτουρίζουμε απ΄το κρύο, και η ζέστη απ΄τις σόμπες δεν ήταν αρκετή. Θυμάμαι έντονα τον γαλατά που άφηνε το γάλα στην αυλόπορτα, και πως βρωμοκοπούσαμε πετρέλαιο, που΄ βαζε η μαμά μου στα κεφάλια μας για να μην κολλήσουμε ψείρες..
Σ΄εκείνη τη γειτονιά γνώρισα ένα μεγάλο τσούρμο από αγόρια και κορίτσια, που περνούσαμε ατέλειωτες ώρες παίζοντας στο δάσος. Ματώναμε τα γόνατα απ΄το κυνηγητό, κάναμε συλλογή από φτερά πουλιών, παίζαμε κουτσό, σκαρφαλώναμε στα δέντρα και μασούσαμε τσίχλες "Μπουμ", στήνοντας διαγωνισμούς για την μεγαλύτερη φούσκα... Εκείνο το χαρούμενο τσούρμο, χάθηκε από τη ζωή μου όταν  έπρεπε να μετακομίσουμε...και στενοχωρήθηκα πολύ.

Εγκατασταθήκαμε σε νέο σπίτι, με καλοριφέρ(!) και μεγάλη αυλή.
Η γειτονιά ήταν κοριτσοκρατούμενη και η προσαρμογή ήταν "ζόρικη" μέχρι να "κολλήσω" στην παρέα. Θυμάμαι εκείνη την εποχή διάβαζα το βιβλίο  "Η καλύβα του μπαρμπα-Θωμά" κι ήταν πολλές οι φορές που΄χα ταυτιστεί με τη μοναξιά εκείνου του γεράκου... Μήνες μετά, κατάφερα να γίνω "κολλητή" με δύο συνομίληκες, αφού πρώτα απέκτησα κι έμαθα να κάνω  ποδήλατο, πήρα πτυχίο στα κορακίστικα και ξεκίνησα συλλογή με χαρτοπετσέτες... Αυτά ήταν και τα εισιτήρια για να μπω στο "Club"! ΄Επειτα, όλα ήταν πιο διασκεδαστικά, αφού είχα καταφέρει να ανήκω κάπου...
Θυμάμαι ανταλάσσαμε  τεύχη "Μανίνας", καταστρώναμε επιδρομές στις κερασιές των γειτόνων κι εκδόσαμε περιοδικό με σπαζοκεφαλιές, που πουλούσαμε στα μικρότερα παιδιά...
Κουβαλούσαμε του κόσμου τ΄αδέσποτα γατιά στην αυλή, μάθαμε τάβλι, παίζαμε ώρες κρυφτό και δεν μαζευόμασταν αν δεν μας φώναζαν οι μανάδες μας αργά το βράδυ... 
Δεν θα ξεχάσω, εκείνα τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια που ξαπλώναμε στην καρότσα ενός αγροτικού και βυθίζαμε τα μάτια στον ουρανό παραμονεύοντας για πεφταστέρια...
΄Ενα απ΄αυτά τα βράδια, τρυπήσαμε τα δάχτυλα με καρφίτσα κι όταν φάνηκε το αίμα τα ενώσαμε σ΄ έναν όρκο αιώνιας φιλίας...
Εκείνος ο όρκος , που΄ χαμε σφραγίσει με το αίμα μας δεν τηρήθηκε.
Είναι που η ζωή είχε άλλα σχέδια για μας ή που εκείνη τη στιγμή δεν έπεφτε αστέρι για να πιάσει η ευχή μας...

Από τότε έχουν περάσει πάνω από είκοσι χρόνια, έχω αλλάξει πολλά σπίτια και γειτονιές.΄Εχω κρατήσει στη χούφτα μου, πολλά διαφορετικά κλειδιά...

Τα τελευταία τρία χρόνια, ζω σ ένα σπίτι που κυριολεκτικά το μεταμόρφωσα και το έκανα σπιτικό..
Είναι μικρό , μα ζεστό και φωτεινό κι όταν το επισκεφτείς - κι ας μη με ξέρεις- θα δεις τη ψυχή μου, γύρω του... ΄Εχω γείτονες που μ΄αγγάλιασαν κι αγάπησα απ΄τις πρώτες μέρες. ΄Εχω ζεστές καλημέρες, πλατιά χαμόγελα, ειλικρινό ενδιαφέρον, διακριτικότητα και φιλικές αγκαλιές...
Το αγαπώ αυτό το σπίτι, αγαπώ και τη γειτονιά μου...μα πρέπει να φύγω...


Δεν είναι που θα περάσω γι΄άλλη μια φορά το στάδιο (είναι μεγάλο το χαλί...είναι κοντή η κουρτίνα...)
Δεν είναι που θα κουραστώ να βάψω, να καθαρίσω να τακτοποιήσω...
Είναι που θ΄ άλλάξω γειτονιά...
Είναι που πιάνω τον εαυτό μου να βγάζει αυτό το 'αχ',  που μου θυμίζει τη μαμά μου...
Θ΄αλλάξω σπίτι, wish me luck!

                                                                                                                                          Aννιώ

53 σχόλια:

  1. Μετακομίζεις ε? Μη στεναχωριέσαι. Κάθε τέλος και μια αρχή δεν λένε? Νέο σπίτι, νέοι γείτονες, θα δεις όλα θα πάνε καλά. Σου εύχομαι να βολευτείς το συντομότερο δυνατό και να είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως θυμασαι τόσες λεπτομέρειες βρε παιδί μου! Τι ωραίο τελικά ήταν αυτό το παιχνίδι στη γειτονιά μέχρι αργά το βράδυ! Όλες οι καταστάσεις Αννιώ μου, έχουν τα καλά και τα δύσκολά τους. Κράτα και σκέψου τα καλά, νέους φίλους(και δεν απαραίτητο να χάσετε τους τωρινούς), νέα γειτονιά, καινούριο σπίτι και σου εύχομαι καλή δύναμη για τα δύσκολα, την αναστάτωση και την κούραση! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ, ψυχή μου και τι μου θύμισες...τα γαριδάκια Μπόζο, το πετρέλαιο στα μαλλιά, τα παιχνίδια στη γειτονιά ή τη Μανίνα...γλυκιές οι μνήμες που καμιά φορά πονάνε όμως...εύχομαι εκεί που θα πας Αννούλα μου οι ρίζες που θα βάλεις να 'ναι βαθιές και να ριζώσεις... ´

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καθε εμποδιο για καλο να θυμασαι να σκεφτεσαι θετικα....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μακάρι η γειτονιά που θα μετακομίσεις να είναι ένα μέρος που θα περάσεις όμορφα!!!!Αντιμετώπισέ το με αισιοδοξία!!!!Καλή βδομάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ....Τα κλειδεια..ειναι μισες κουβεντες της ψυχης ελεγε η Μανα μου..(η γιαγια μου)..το παραθυρι να κοιτας μου λεγε..η πορτα κλεινει ανοιγει.ενω το παραθυρο..ειναι ανοιχτο..διαφανο..να σαι καλα Αννιω μου..μια χουφτα κλειδια..μια χουφτα αναμνησεις..χρωματα μυρουδιες..εικονες λατρεμενες..που εχουν σφραγιδα τα χρονια εκεινα που νοσταλγουμε..ομορφα αγνα φτωχικα μα Πλουσια..χαρουμενη βδομαδα..σε φιλω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θαναι γεματο χαρες τουτο το σπιτικο , θαναι ομορφη η καινουρια σου γειτονια Αννιω μου ,θα σε αγαπησουν οι γειτονες γιατι αξιζεις ολες τις χαρες και την αγαπη του κοσμου . Τα χριστουγεννα που θα ερθουν θα μας χαρισεις τις πιο ομορφες εικονες απο το καινουριο σπιτικο σου και που ξερεις ολο και μην ξεχνας τωρα που ανοιγει ο καιρός να βρεις το πιο ομορφο παραθυρι για να αγναντευεις τα βραδια ποτε τα πεφταστερια και ποτε την πανσεληνο αγκαλια με το κοριτσακι σου
    σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αννιώ τι μας θυμίζεις καλή μου ! Οι μετακομίσεις , είναι εκείνο που στέκομαι , σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί έχω περάσει πολλά στάδια μετακόμισης και πάντα ήταν δύσκολα στην αρχή. Θέλω να σου ευχηθώ να εγκλιματιστείς γρήγορα στη νέα σου κατοικία , θα δεις το καινούργιο , οι νέες παρέες σου δίνουν άλλη ώθηση .
    Τα καλύτερα εύχομαι σε σένα και την οικογένειά σου, πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με το καλό, καλή ευκολία και σού εύχομαι να βαλεις και στο επόμενο σπίτι την ψυχή σου και να βρεις κι εκεί αγκαλιές να σε περιμένουνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. σπιτι μας ειναι οπου ειναι η καρδια και το μυαλο μας!οπως εδωσες την ψυχη σου στο σπιτι που μενεις τωρα, ετσι θα δημιουργησεις τις νεες αναμνησεις απ'το καινουριο.κι οταν περασουν τα χρονια θα'χεις μονο γλυκα και νοσταλγια για την εποχη που μετακομιζες, τον καιρο που αγωνιουσες για το τί θα συναντουσες!κουραγιο κι υπομονη σου ευχομαι αννιω μου-μια τετοια διαδικασια θελει ψυχικες μα και σωματικες αντοχες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μου θύμισες και τις δικές μου μετακομίσεις ....σαν παιδί, τις παρέες που έχασα (αλλά και δεν μπόρεσα να ξανακάνω ),τις προσπάθειες της μάνας μου, να φτιάξει πρώτα το δωμάτιο που θα έμενα εγώ κι η αδελφή μου , κι έπειτα το υπόλοιπο σπίτι, την προσαρμογή στις καινούριες γειτονιές.
    όλα θα πάνε καλά....και το καινούριο σπίτι σου θα έχει την ψυχή σου μέσα ...και στην καινούρια γειτονιά θα κάνεις φίλους και θα ακούς ζεστές καλημέρες.
    καλή δύναμη και κουράγιο να εχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ...εύχομαι να έρθουν όλα βολικά και το καινούριο σπίτι να είναι το ίδιο όμορφο ..αν και το σπίτι παίρνει τα χαρακτηριστικά μας καιτη ζεστασιά μας..εμείς του δίνουμε χρώμα και ζωή και εσύ είμαι σίγουρη ότι θα βάλεις τις κατάλληλες πινελιές για να το αναδείξεις...δε σε φοβάμαι είσαι δυνατή ..και εμείς είμαστε δίπλα σου...σε όποια γειτονιά και αν μετακομίσεις..καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλή μετακόμιση λοιπόν! Μια αλλαγή και μια νέα αρχή! Θα το κάνεις δικό σου και το επόμενο σπίτι! Πολλά φιλιά και να έρθουν όλα βολικά σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα γλυκειά μου Αννούλα!Μέ συγκίνησε πάρα πολύ η αναρτησή σου!!Μού θύμισες τόσα πολλά από εκείνα τά χρόνια!!Τά γαριδάκια μπόζο,τήν Μανίνα!!Σού εύχομαι καλή μετακόμιση,κουράγιο καί πολύ δύναμη!!Ολα θά πάνε καλά!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι γλυκιά ανάρτηση! Είμαι σίγουρη ότι και το καινούργιο σπίτι θα καταφέρεις να το μεταμορφώσεις σε σπιτικό! Καλή τύχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πόσο όμορφη ανάρτηση! Γεμάτη εικόνες και συναισθήματα..

    Σου εύχομαι ότι καλύτερο για το καινούργιο σπίτι που θα πας.. Δύσκολο να αλλάζεις καταστάσεις και ανθρώπους και να "χάνεσαι" με τους παλιούς και να "βρίσκεις" νέους, θα συμφωνήσω..αλλά να θυμάσαι, μπορεί να αλλάζεις σπίτια όμως γεμίζεις την ζωή σου με πανέμορφες εικόνες και εμπειρίες.

    Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα! Σε φιλώ γλυκά


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κορίτσι...κουράγιο!! και θετική σκέψη... ετοιμαζόμαστε κι εμείς για άλλη μια μετακόμιση...κι όλα όσα έγραψες με'καναν κι ανατρίχιασα... Τρίτη μετακόμιση μέσα στα τέσσερα τελευταία χρόνια...Είναι δύσκολα Αννιώ μου, αλλά θα τα καταφέρουμε...Θα τα κάνουμε κι αυτά σπιτικά μας...θα τα γεμίσουμε με μας και τα πιτσιρίκια μας και θα τα νιώθουμε σιγά σιγά να μας μιλούν και τούτα τα νέα μας σπίτια,σαν να μας είχαν από πάντα μέσα τους!!!Αν δεν το δω από το θετικό της υπόθεσης, είμαι για "μέσα" μη σου πώ κι ακόμα παραμέσα...ελπίζω να μη χρειαστεί σύντομα πάλι να μετακινηθούμε, ούτε εσείς ούτε κι εμείς...φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλή μου Αννιώ.. πόσο σε καταλαβαίνω.. από μικρή με μια βαλίτσα στο χέρι είμαι.. μια που αφού χώρισαν οι γονείς μου, με τη μητέρα μου αλλάζαμε σπίτια κάθε 3 και λιγάκι.. και μετά που παντρεύτηκα δεν το σηζητάμε, εδώ είναι καλύτερα για τη δουλεία, εκεί είναι καλύτερα για το παιδι.. Νομίζω βεβαία πως πλεον βάλαμε ρίζες.. νομίζω πως βρίκαμε το σπίτικό μας.. Σου εύχομαι και εσένα να το βρείς και να τη κάψεις αυτή τη βαλίτσα που μας έχει γίνει πια βαριά και ασύκωτη.. Και ευχαριστώ για τα όμορφα σχόλια σου στα blog μου.. Σου εύχομαι μια πολύ καλή εβδομάδα... πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. αντε καλε που θ αλλαξεις γειτονια!!!!!!!!!!! εδω στη δικη μας θα σαι παλι.....ολα θα παν καλα ....γι αυτο ειναι οι φιλοι...καθε αλλαγη ειναι ομορφη ..δυσκολη στην αρχη αλλα ομορφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σου εύχομαι τα καλύτερα κορίτσι μου!!
    Κι εύχομαι να αποκτήσεις μια μέρα το δικό σου σπίτι όπως το θες, στη γειτονιά που το θες..ξέρω πως δεν είναι εύκολο πράγμα να μετακομίζεις συνέχεια...ούτε εύκολο, ούτε οικονομικό...
    σήμερα με πήγες πολύ πίσω.. ξαναγεύτηκα Μπόζο διαβάζοντας Μανίνα και κοίταξα μαζί σου για πεφταστέρια..να είσαι καλά!!
    Καλή εβδομάδα..φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολύ συγκινητική η ιστορία σου, οι μετακομίσεις είναι το χειρότερό μου, τώρα που καταφέραμε να πάρουμε το σπίτι μας χαίρομαι που δεν θα χρειαστεί -ελπίζω- να ξαναμετακομήσω. Εύχομαι μια μέρα να αποκτήσεις και εσύ το δικό σου, αλλά να σου πω την αλήθεια, σπίτι είναι μόνο τοίχοι και δοκάρια, σπιτικό όμως είναι οι άνθρωποι που το κατοικούν και οι στιγμές που μοιράζονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εγώ έχω γεννηθεί,μεγαλώσει και μένω στο ίδιο σπίτι 54 χρόνια ,γιαυτό θα σου δώσω μια ευχή από την καρδιά μου,γρήγορα πολύ γρήγορα να έχεις ένα δικό σου σπιτικό όπως το θέλεις εσύ και όπου το θέλεις να το φτιάξεις όπως το ονειρεύεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πουθενά δεν θα πάς αφού η μπλογκογειτονιά θα είναι πάντα εδώ να τα λέμε οι φιλενάδες και οι φίλοι...
    Αννιώ μου εύχομαι να είναι όπως εσύ το θες το νέο σπιτάκι.
    Χαρούμενο και τυχερό να είναι
    Φιλιά
    Σόφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πολύ νοσταλγική ανάρτηση! Τι όμορφα που διηγείσαι όλες αυτές τις μνήμες από το παρελθόν...
    Καλή μετακόμιση να έχεις Αννιώ μου! Και εύχομαι να βρεθείς πάλι σε μία ζεστή γειτονιά με γείτονες που θα σε αγκαλιάσουν και κυριολεκτικά και μεταφορικά.

    Φιλιά
    Ασπασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Beautiful!!!!
    Have a good week, dear! and my g+ for you!!!:)))

    Besos, desde España, Marcela♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλώς σε βρήκα κι εγώ!
    Νοσταλγική ανάρτηση!
    Τα φιλιά μου! ♥
    (Καλό κουράγιο! Μισώ τις μετακομίσεις όσο τίποτα άλλο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλημέρα!Πάρα πολλά που διάβασα με θύμισαν εμένα.Με γύρισαν αρκετά πίσω...Είχα διαβάσει και εγώ πιτσιρίκα τη καλύβα του Μπάρμπα-Θωμά και είχα ταυτιστεί...Εύχομαι μέσα από τη καρδιά μου καλή αρχή εκεί που θα πας και να'σαι ευτυχισμένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος4/10/2013 7:20 μ.μ.

    Εγώ να σου ευχηθώ καλή μετακόμιση και να αφήνεις πίσω σου την πικρά και τις κακές στιγμές και γενικά ότι σε στεναχωρεί, σου εύχομαι ότι καλύτερο στο καινούργιο σου σπιτάκι εύχομαι να είναι γεμάτο όμορφες και ζεστές στιγμές!!!
    Μην στεναχωριέσαι κάθε εμπόδιο για κάλο δεν λένε!!!!
    Φιλακια πολλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κι εγώ καλώς σε βρήκα, πέφτοντας σε μια νοσταλγική αλλά ζωντανή ανάρτηση. Σε δικαιολογώ, τα αισθήματά σου και οι φόβοι σου είναι τόσο λογικοί, όμως κάθε σπίτι έχει και μια ιστορία και θα την γράψεις κι εκεί. Με το καλό και στο καινούργιο!! Καλό σου απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. τις ευχές μου, στο καινούριο σπίτι να έχεις μόνο χαρές Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. όλα γίνονται στη ζωή μας για κάποιο λόγο!!
    ότι αξίζει δεν χάνετε στο χρόνο...μπορεί να μην είναι μπροστά αλλά πάντα θα υπάρχει!
    τα καλύτερα δεν ήρθαν ακόμα...ευχομαι στο καινούριο το σπιτάκι σου να 'εχεις μόνο χαρά και όμορφες στιγμές...
    όλα θα πάνε καλά...
    φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. πολλες μετακομισεις βρε Αννα!!αλλα κοιτα ποσες αναμνησεις,ποσους ανθρωπους γνωρισες...Καλη μετακομιση,ολα θα πανε καλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τι όμορφη ανάρτηση, με πήρες μαζί σου στις γειτονιές, έπαιξα κρυφτό και κυνηγητό, σε είδα να χαζεύεις αστέρια μέσα στην καρότσα... με συνεπήρες, με συγκίνησες! Θέλω να σου πω πως οι αλλαγές είναι πάντα για καλό μας, ακόμα κι αν δεν φαίνεται να είναι κάπως έτσι. Εύχομαι αν το θέλεις κι εσύ, κι αν είναι το κατάλληλο να γίνει, να στεριώσεις στο καινούριο σου σπιτικό, να βρεις κι εκεί ανθρώπους γύρω σου ζεστούς σαν και σένα και να είναι το πιο όμορφο σπίτι που είχες ποτέ σου !!

    Σε φιλώ γλυκά Αννούλα μου, εμείς εδώ θα είμαστε, σε όποια γειτονιά κι αν πας :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Στις μέρες μας Αννιώ λίγο δύσκολο να πραγματοποιηθούν τέτοια όνειρα,αλλά ποτέ μη λές ποτέ και στο εύχομαι απο καρδιάς να τ αποκτήσεις.Αλλά και το νέο θα το κάνεις σπιτι -καρδιά,γιατί θα το γεμίσεις εσύ με την αγάπη και τη φροντίδα σου.
    Καλό κουράγιο και σε περιμένουμε να επιστρέψεις στη δική μας γειτονιά που δε κανει εξώσεις.
    Φιλάκιααα

    Υ.Γ.Το κείμενο καλογραμμένο ,με πολλές μνήμες ΚΑΙ για μένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλό κουράγιο Αννούλα μου !!! Κι εμείς σ' αυτή τη φάση είμαστε...της αναζήτησης σπιτιού και μιας επερχόμενης μετακόμισης. Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει τίποτα και μόνο που το σκέφτομαι απελπίζομαι! Καλή αρχή και κάθε ευτυχία στο καινούργιο σπίτι που είμαι σίγουρη ότι θα γεμίσει με την αγάπη και τη χαρά τη δική σου και της κορούλας σου ! Φιλιά πολλά και στις δυο σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Με συγκίνησες πολύ με την όμορφη ανάρτησή σου γλυκιά μου!! Εύχομαι η νέα σου γειτονιά να σε καλοδεχτεί και να είναι η τελευταία σου, χαρούμενη και ευτυχισμένη!!! Βέβαια έχει και τα θετικά της η μετακόμηση!!Σε κάνει να γνωρίζεις καινούργιους φίλους, νέες περιοχές, να διατηρείσαι ζωντανή!!!Χαίρομαι που ανακάλυψα το μπλογκοσπιτάκι σου, που δεν έχει εξώσεις!!!Θα σε παρακολουθώ με ενδιαφέρον!!Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Have a wonderful weekend, dear!!!:)))
    Besos, Marcela♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΝΝΙΩ ΜΟΥ!!!
    ΣΕ ΒΡΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ!!
    ΖΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 57 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΔΩΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ!!!!
    ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΠΙΤΙ!!!
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΥΡΝΙΑΣΕΙΣ!!!!
    ΔΕΣ ΤΩΡΑ ΘΕΤΙΚΑ, ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ!!
    ΠΑΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΚΑΛΑ ΕΧΕΙΣ ΦΤΙΑΞΕΙ!!!!
    ΦΙΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Que fantastico trabajo, me encanta es muy original.
    besitos ascension

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  40. Καλή τύχη να σου ευχηθώ, να αγαπήσεις το νέο σου σπίτι και
    να αγαπηθείς πολύ.
    Aννιώ, η απόσταση δεν χωρίζει τους φίλους, δεν ξέρω πόσο μακριά θα πας, αλλά θα βρεις εσύ τον τρόπο να βρίσκεστε......
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Με συγκίνησε η ανάρτηση σου αφάνταστα..τόσο που εγώ που δεν βάζω γλώσσα μέσα δεν ξέρω τι να γράψω..Σου εύχομαι παιδί μου ότι θα ευχόμουνα στο δικό μου παιδί..τα καλύτερα..τα ευκολότερα..τα ονειρεμένα σου..Σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη που ήταν ο λόγος που σε βρήκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ηθελα να σου στειλω κατι ........εχεις φβ? κανε με φιλη αν θες εκει ειμαι με το πατρικο μου..........ΣΟΦΙΑ ΔΕΛΗΠΟΥΛΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. i have lived in some dark places, too
    life always looks up in the end <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια στο blog μου "My Wishbooks"! Να είσαι καλά! Καλή μετακόμιση και να πάνε όλα καλά!!xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλησπέρα Αννιώ!Μετακόμισες;Πέρασαν μέρες από την ανάρτησή σου.Εύχομαι με το καλό να τακτοποιηθείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Thank you so much for your comment!! hope you are fine!
    Have a wonderful weekend!!!:))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Η μετακόμηση είναι πραγματικό βάσανο και σου εύχομαι καλό κουράγιο!!! Αν και είμαι νέα στη γειτονιά των μπλοκερς ελπίζω μόλις τελειώσεις με τη μετακομηση να ξαναδούμε τα έργα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Εύχομαι γρήγορα να μπορέσεις να αποκτήσεις το δικό σου σπίτι, όπως το ονειρεύεσαι. Σου έχω βραβειάκι,πέρασε να το πάρεις. Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καλώς σε βρήκα!Τελικά με τα βραβεία γνωρίζεται και διευρήνεται η γειτονιά!!!Να περνάς όμορφα και να χαρείς το νέο σπιτικό!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Σε καταλαβαίνω απόλυτα με τις αλλεπάληλες μετακομίσεις. Έχω καταλήξει ότι το έχουν μερικοί άνθρωποι..καλή μετακόμιση και σκέψου να εφαρμόσεις στο νέο σπιτικό ότι δεν πρόλαβες στο παλιό και η ζωή είναι γεμάτη ! (τι να κάνουμε σε κάποιους και από εναλλαγές σπιτιών). Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Εύχομαι το νέο σου σπιτικό να το βάψεις με τα πιο φωτεινά χρώματα, να το γεμίσεις με τις πιο όμορφες αναμνήσεις και να το ζήσεις, όπως έζησες υπέροχα κι όλα τα σπίτια των παιδικών σου χρόνων, παρόλες τις μετακομίσεις. Μακάρι κάποια μέρα να έχεις ολόδικό σου σπίτι, αφού τόσο το λαχταράς!! Καλή μετακόμιση και κυρίως καλή εγκατάσταση!! Ευχαριστώ που με επισκέφθηκες, θα τα λέμε στις μπλογκογειτονιές, που τουλάχιστον δεν αλλάζουν, μόνο μεγαλώνουν, μεγαλώνουν, για να χωρέσουμε όσο περισσότεροι γίνεται!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Τα σπίτια δεν τα κάνουν όμορφα και ζεστά τα τ.μ. τους τα πολλά, ούτε η καλή περιοχή τους, αλλά οι άνθρωποι που τα κατοικούν και αν ειναι τυχεροί και οι γειτονες που τα περιστοιχίζουν!!! Ήσουν τυχερή μέχρι τώρα που ειχες καλους γείτονες. Είναι λαχείο!
    Όσο για το σπιτικό σου είμαι σίγουρη πως και το επόμενο που θα πας, θα το κάνεις κουκλίστικο και ζεστό. Έχω πάει επίσκεψη σε πανέμορφα σπίτια που δεν μίλησαν στην ψυχή μου, έχει τύχει να επισκεφθώ απλά και ταπεινά που ένιωθα τόσο οικεία. Κάπως έτσι θα είναι και το δικό σου είμαι σίγουρη:)
    Μην χάνεις την ελπίδα σου. Στο χέρι σου είναι να ξαναφτιάξεις ένα όμορφο σπιτάκι για τις δυο σας:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Καλησπέρα Αννιώ, είναι σαν διήγημα η ανάρτησή σου, είναι πολύ δύσκολο να ξεριζώνεσαι απο κάπου πάνω που ρίζωσες, ίσως όμως είναι και μια νέα αρχή, δεν ξέρω αν εμεις που μένουμε πάντα στο ίδιο μέρος και δεν βιώνουμε τέτοιες συναισθηματικές δοκιμασίες είμαστε πιο καλά, εύχομαι νέοι φίλοι να σε αγκαλιάσουν σφιχτά εκεί που πάς και να συ να το δείς σαν ένα όμορφο ταξίδι, να φτιάξεις ένα ωραιότερο σπίτι απο το προηγούμενο και να είσαι ευτυχισμένη, Μανίνα αγόραζα μανιωδώς και Κατερίνα, σε βρήκα περνώντας απο το πλεχτο μπισκοτο,πολλά φιλιά Μαίρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε...